Oplossen ‘het apparaat is niet klaar’ Fout op USB Apparaten Zoals Flash Drives en HDD

In Windows 11, 10, 8 en 7 kan een fout zoals virtuele schijfbeheer het apparaat is niet gereed verschijnen wanneer u probeert toegang te krijgen tot gegevens van flashstations, cd’s, dvd’s, harde schijven en andere opslagapparaten. Hoewel het een veel voorkomende fout is, is het nog steeds cruciaal om te weten waarom uw computersysteem zo’n soort fout vertoont.

Fix Device not ready error

Over het algemeen is de fout ‘Het apparaat is niet gereed’ gerelateerd aan virtueel schijfbeheer en diskpart, en er is niet slechts één reden die ertoe leidt. U kunt dus onder ogen zien dat het apparaat niet klaar is om het systeemgebeurtenislogboek te zien voor meer informatie vanwege de volgende redenen:

Wat zijn de Oorzaken “Het Apparaat is niet Gereed Fout”?

Er zijn verschillende oorzaken die tot dit probleem kunnen leiden. Een paar veelvoorkomende oorzaken die kunnen leiden tot de fout “diskpart the device is not ready SSD” zijn::

  • Toegang tot de schijf tijdens gebruik
  • Beschadigde of verouderde stuurprogramma’s voor USB-apparaten
  • Ernstige hardwarefout
  • Verbindingsfouten tussen het USB-apparaat en de computer

Nu we de belangrijkste redenen voor de fout ‘Het apparaat is niet gereed’ hebben begrepen, gaan we nu kijken naar de oplossingen om hetzelfde op te lossen.

Hoe de Fout ‘Het Foutapparaat is niet Gereed’ op te Lossen?

In Windows 11/10/8/7 verschijnt een foutmelding met de melding “Het apparaat is niet gereed” voor een flashstation, een cd of dvd, een externe HDD, een virtuele harde schijf of Diskpart. Hoewel de oplossingen voor ‘het apparaat is niet klaar’ op verschillende apparaten verschillen, zijn de redenen achter deze gelegenheden vergelijkbaar. Bijvoorbeeld:

  • Externe harde schijven of flashdrives: 

“Locatie is niet beschikbaar. Het apparaat is niet gereed”

Wanneer u een verwisselbare schijf probeert te openen, zoals een USB-stick, flashstation, geheugenkaart of een externe HDD, geeft de foutmelding “apparaat niet gereed” aan dat het Windows-systeem er geen verbinding mee kan maken. Het verdient de voorkeur om eerst het verbindingsprobleem te controleren.

  • Interne HDD/SSD:

“Locatie is niet beschikbaar. Het apparaat is niet gereed”

Als de lokale harde schijf die op uw computer is geïnstalleerd problemen heeft, zoals slechte sectoren, kan dit meestal de belangrijkste reden zijn om de fout ‘het apparaat is niet gereed’ op de harde schijf te veroorzaken.

  • Virtueel schijfbeheer:

“Het apparaat is niet gereed”

Op de Virtual Disk Manager betekent deze fout dat u niet over de juiste machtigingen beschikt of dat er een probleem is met het toewijzen van de schijven tussen het besturingssysteem en de VM-manager.

  • Diskpart:

“Er is een fout opgetreden in Diskpart. Het apparaat is niet gereed”

Als u een defecte harde schijf of een beschadigde opslagcontroller op het moederbord heeft, krijgt u deze foutmelding.

Maak je geen zorgen, deze fout kan worden opgelost als je de juiste stappen neemt en het probleem verhelpt door de gegeven methoden voor probleemoplossing te volgen.

Oplossing 1: Controleer de aansluiting van het USB apparaat

Voordat we verder gaan met andere oplossingen, laten we beginnen met te controleren of het USB-apparaat correct is aangesloten op de computer. Koppel het apparaat los en sluit het weer aan om te controleren of de fout aanhoudt. In veel gevallen blijkt dit de fout op te lossen. Als het echter niet helpt, gaat u verder met de volgende stap.

Oplossing 2: Voer de probleemoplosser voor hardware uit

  1. Klik op de Start menu en zoek naar het woord ‘Troubleshooting’ in de zoekbalk en druk op Enter
  2. Klik op de Troubleshooting en klik vervolgens op View All
  3. Klik op de Hardware and Devices en volg de instructies op het scherm om de probleemoplosser uit te voeren
  4. Start uw computer opnieuw op en controleer of de fout is opgelost. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende stap.

Oplossing 3: Installeer USB controllerstuurprogramma’s opnieuw

  1. Klik op de Windows + X toetsen en selecteer Device Manager uit het menu
  2. Vouw de optie met het label uit ‘Universal Serial Bus Controllers’
  3. Rechtsklik Universal Serial Bus Controllers en klik Uninstall
  4. Start uw computer opnieuw op en controleer of de fout is opgelost. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende stap.

Oplossing 4: Letter toewijzen aan de schijf

  1. Klik op de Windows + R sleutels om de te openen Run venster en type ‘diskmgmt.msc’ om het venster Schijfbeheer te openen
  2. Klik met de rechtermuisknop op het station dat het USB-station vertegenwoordigt en klik op ‘Change Drive Letters and Paths’
  3. Klik op de Change > Assign the following drive letter
  4. Selecteer een letter en klik op Ok

Controleer nu of de fout ‘Apparaat is niet gereed’ is opgelost. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende stap.

Oplossing 5: SFC scan uitvoeren

  1. Klik op de Start menu en type ‘cmd’ in de Search bar
  2. Klik met de rechtermuisknop op de Command Prompt en selecteer Run as Administrator
  3. Type in de opdrachtprompt ‘sfc /scannow’ en sloeg Enter

Wacht tot de SFC-scan is voltooid en eventuele fouten in systeembestanden zijn opgelost. Als de fout zich echter blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Oplossing 6: Voer schijfcontrole uit

De fout ‘apparaat is niet gereed’ kan ook worden veroorzaakt door corruptie in het USB-apparaat of door slechte sectoren. Om deze fout op te lossen, kunt u een schijfcontrole op het apparaat uitvoeren. Volg hiervoor de onderstaande instructies.

  1. Rechtsklik op het USB-apparaat en selecteer Properties
  2. Klik op de Tools tabblad en klik op de Check knop onder de Error Checking tab

Nu zullen de corruptieproblemen van het bestandssysteem worden opgelost. Start uw computer opnieuw op en controleer of de fout ‘Het apparaat is niet gereed’ is verholpen. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende stap.

Oplossing 7: Gegevens herstellen en het USB apparaat formatteren

Als geen van de bovenstaande oplossingen u helpt bij het oplossen van de fout ‘Het apparaat is niet gereed’, is het een goed idee om het apparaat te formatteren. Maar voordat u verder gaat, herstelt u gegevens van het apparaat met behulp van Yodot harde schijf herstel software en formatteer het apparaat. Yodot is een geweldige keuze om bestanden te herstellen van beschadigde USB’s, harde schijven en andere opslagapparaten. Het voordeel van het gebruik van deze tool is dat gegevens worden hersteld in de oorspronkelijke vorm en in dezelfde structuur als voorheen. Nadat u de gegevens hebt hersteld, gaat u verder en formatteert u het apparaat om de fout ‘Het apparaat is niet gereed’ op te lossen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *