Reparerer Drev på Windows Installeret Låst Fejl Windows 10

error-the drive-where-windows-is-installed-is-locked

Hvis du støder på fejlen ‘Drevet, hvor Windows er installeret, er låst. Lås drevet op, og prøv igen’, det betyder, at drevet er låst og ikke kan bruges. Derfor har du ikke adgang til nogen tilgængelige data på dette drev. Denne fejl opstår normalt, når du prøver at opdatere Windows, når du udfører en nulstilling eller når opstart fra en Windows-installationsdisk.

Hvordan reparerer drev på Windows installeret låst fejl Windows 10?

Løsning 1: Udfør opstartreparation

Opstartreparation er et indbygget værktøj til at reparere visse opstartproblemer. Det kan reparere beskadigede systemfiler og således hjælpe dig med at starte op i dit system. For at udføre opstartreparation har du brug for en Windows-installationsdisk.

 1. Indsæt installationsdisken til Windows 10, og start fra den
 2. Klik på på Windows-installationsskærmen Next
 3. Klik på det næste skærmbillede Repair Your Computer
 4. Du vil blive ført til Advanced Start up Options hvorfra du skal vælge Troubleshoot Advanced Options
 5. I Advanced Options menu, vælg Start up Repair

Vent til opstartreparation for at afslutte reparation drev på Windows installeret låst fejl Windows 10 og genstart din computer. Kontroller derefter, om problemet er løst.

Løsning 2: Kør CHKDSK

Fejlen ‘Det drev, hvor Windows er installeret, er låst’ kan også opstå på grund af korruption i filsystemet. Dette problem kan repareres ved hjælp af et værktøj kaldet CHKDSK, som igen er et indbygget værktøj på din computer.

 1. Brug de samme instruktioner, der er beskrevet i løsning 1, og gå til Advanced Options menu
 2. Fra menuen, skal du vælge Command Prompt
 3. Når kommandoprompten åbnes, skal du indtaste følgende kommando

‘CHKDSK /f X:’ (hvor ‘X’ er navnet på det drev, du vil reparere)

Vent til CHKDSK er færdig med at reparere filsystemfejl, og genstart derefter dit system.

Løsning 3: Fix startfiler

En af de mest almindelige årsager til fejlen ‘Det drev, hvor Windows er installeret er låst’, er korruption i startfiler. Dette kan rettes ved at reparere boot-filer ved hjælp af nedenstående instruktioner.

 1. Gå til Advanced Options menu ved hjælp af de samme instruktioner som forklaret i Løsning 1
 2. Fra menuen, skal du vælge Command Prompt
 3. Skriv følgende kommandoer i kommandoprompten og tryk på Enter efter hver af dem

‘/FixMbr’

‘/FixBoot’

‘/RebuildBcd’

Efter at have kørt disse kommandoer, skal du genstarte computeren og kontrollere, om problemet er løst.

Løsning 4: Kør SFC Scan

Hvis de systemfiler, der er ansvarlige for opstart af systemet, er beskadigede, kan SFC-scanning bruges til reparerer drev på Windows installeret låst fejl Windows 10. For at køre SFC-scanning skal du bare gå til kommandoprompten som forklaret ovenfor og indtaste følgende kommando.

‘sfc /scannow’

Når scanningen er afsluttet, skal korruptionen i systemfiler rettes, og dette skal i det mindste hjælpe dig med at starte systemet i fejlsikret tilstand, hvorigennem du kan undersøge fejlen yderligere.

Løsning 5: Udfør en nulstilling

Hvis disse løsninger ikke hjælper dig med at løse fejlen, skal du tage backup af data på drevet og udføre en nulstilling. For at sikkerhedskopiere data på drevet skal du forbinde denne harddisk som en ekstern enhed til en anden maskine og kopiere filer. Når filerne er kopieret og sikkerhedskopieret, skal du udføre en nulstilling af fabrikken. Dette skal hjælpe dig med at løse fejlen.

Gendan data ved hjælp af Yodot datagendannelsessoftware

Hvis du tilfældigvis mister filer efter en nulstilling af fabrikken, og der ikke er nogen sikkerhedskopi, er det muligt at gendanne mistede data vha. Yodot datagendannelsessoftware. Se linket for instruktioner om gendannelse af data fra Windows harddisk. Hvis du vil vide om kvaliteten af gendannede filer, skal du ikke bekymre dig, fordi det er designet til at gendanne filer perfekt på samme måde som det oprindeligt var. Dette værktøj kan ikke kun gendanne filer fra almindelige HDD’er, men kan også udføre gendannelse fra SSD’er, IDE- og SATA-harddiske.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *