Stappen voor Wissen van een EFI-Partitie van USB Schijf

If you have used your USB as a bootable device, it is likely to have a partition called EFI partition. This partition contains boot loaders, some device driver files, utility programs and data files such as error logs.

USB Drive

Als u nu die USB niet langer als opstartapparaat wilt gebruiken, is EFI-partitie niet vereist. Daarom wilt u het misschien verwijderen om ruimte vrij te maken en de hele USB voor opslag gebruiken. Maar het verwijderen van de EFI-partitie is niet erg eenvoudig. Het vereist dat u de opdrachtprompt gebruikt, dus laat ons leren hoe u dit in dit artikel kunt doen.

Hoe te Verwijderen een EFI-Partitie op een USB Schijf?

Hoewel Schijfbeheer kan worden gebruikt om partities te beheren, kunt u de EFI-partitie niet rechtstreeks verwijderen. Wanneer u Schijfbeheer probeert te openen, merkt u mogelijk dat opties voor het verwijderen van volume, uitbreiden of verkleinen allemaal grijs zijn, waardoor u de EFI-partitie niet kunt manipuleren.

Om dit probleem op te lossen, kunt u een tool genaamd ‘diskpart’ gebruiken die beschikbaar is via de opdrachtprompt. Volg de onderstaande stappen om ‘diskpart’ te gebruiken en de EFI-partitie te verwijderen.

  1. Klik op Windows + X toetsen en selecteer Command Prompt (Admin) van de lijst
  2. In de opdrachtprompt, typ ‘diskpart’. Hiermee gaat u naar de diskpart gereedschap
  3. Typ vervolgens ‘list disk’ om alle beschikbare schijven in uw systeem weer te geven. Zoek uit de lijst het ‘#’ dat aan uw USB-schijf is gekoppeld.
  4. Typ ‘select disk x’ (waarbij x het nummer is dat aan uw USB-schijf is gekoppeld)
  5. Volgende type ‘clean’ om uw schijf schoon te maken

Nadat u de opdracht ‘opschonen’ hebt uitgevoerd, ziet u soms een foutmelding ‘Het systeem kan het opgegeven bestand niet vinden. Zie het gebeurtenislogboek voor meer informatie ‘. Deze fout is OK zolang uw USB-schijf ‘Niet-toegewezen’ toont wanneer u het in Schijfbeheer ziet.

Zodra u ‘Niet toegewezen’ ziet in Schijfbeheer, is de USB-schijf klaar om te worden geformatteerd voor een nieuwe start.

  • Klik met de rechtermuisknop op het gebied dat zegt ‘Unallocated’ en selecteer New Simple Volume
  • Selecteer vervolgens een naam en een geschikt bestandssysteem zoals FAT32
  • Zodra dat is geselecteerd, selecteert Quick Format om uw USB te formatteren

Nadat het USB-station is geformatteerd, bevat het niet langer de EFI-partitie. Er wordt slechts één partitie gemaakt met een FAT32-bestandssysteem.

Partitieherstel vanaf een USB-schijf

Soms zijn er situaties waarin de partities van uw USB worden verwijderd. Het kan te wijten zijn aan onopzettelijke verwijdering, onjuiste opmaak, corrupte partitietabel, slechte sectoren, virusaanvallen of verschillende andere redenen.

Wat de reden ook is, het verwijderen van partities betekent dat u veel waardevolle gegevens verliest. Om deze actie ongedaan te maken en partities van de USB-schijf te herstellen, kunt u gebruik maken van hulpmiddelen voor gegevensherstel zoals Yodot. Yodot partitie herstel software is een prachtig hulpmiddel om partities van USB-drives te herstellen en andere opslagapparaten zoals externe harde schijven en SD-kaarten.

De software biedt een eenvoudige interface waarmee u partities kunt herstellen die zijn gewist of verloren. Je kunt de gratis demoversie van Yodot bemachtigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.